Ασφάλεια

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που απασχολεί την τεχνολογική κοινότητα, ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα. Πλέον, όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι σε κακόβουλους χρήστες, που είτε για τη διασκέδασή τους είτε για το προσωπικό τους συμφέρον, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε ευκαιρία και να επιτεθούν σε άτομα, λιγότερο ενημερωμένα για του κινδύνους που κρύβει ο κυβερνοχώρος.

Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να είναι βέβαιος για την ασφάλεια του καθώς, ο επιτιθέμενος έχει το πλεονέκτημα του χρόνου ώστε να ξεπεράσει την προστασία που έχει «χτίσει» ο αμυνόμενος. Σκοπός μας είναι να κάνουμε αυτή τη διαδικασία αρκετά δύσκολη ώστε να αποτρέψουμε και να αποθαρρύνουμε τους κακόβουλους αυτούς χρήστες.
Σκεφτείτε το σαν μία πόρτα ενός σπιτιού. Αν κάποιος την αφήσει ανοιχτή και φύγει, τότε δίνει τη δυνατότητα, με μηδενικό κόπο, στους κλέφτες να μπουν στο σπίτι, αν κάποιος άλλος απλά την κλείσει χωρίς να την κλειδώσει, κάνει τη διαδικασία αρκετά πιο δύσκολη για τον κλέφτη από ότι στην πρώτη περίπτωση αλλά όχι αρκετά δύσκολη ώστε να τα παρατήσει

Αν όμως κάποιος φεύγοντας κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του, σίγουρα θα αναγκάσει τον κλέφτη να βρει κάποιο άλλο «θύμα». Όχι επειδή δε θα μπορεί να σπάσει την κλειδαριά, αλλά επειδή θα προτιμήσει έναν πιο «εύκολο» δρόμο. Το ίδιο ακριβώς βρίσκει εφαρμογή και στις απειλές μέσω Internet.

Φιλικά,

Αντωνίου & Πατσαλίδης
Travel & Tours


Copyright © Antoniou-Patsalides, All Rights Reserved
Powered and designed by  antreas.me